MMC och Gärdsgårdsserien Seniorer 29 augusti 2023

I strålande väder avslutades tävlingssäsongen för seniorerna med finaler i Mästarnas Mästare Cup Seniorer (MMCS) och Gärdsgårdsserien. Till Gärdsgårdsserien kom 10 damer och 11 herrar.

I Gärdsgårdsserien damklass lade Margit N beslag på första platsen med 34 slag. På andra plats kom Siw W med 35 slag, tätt följd av Mona E som hade 36 slag.

I Gärdsgårdsseriens herrklass visade Heimo T var skåpet skulle stå. Han vann på 32 slag. Andra plats kom Nisse N på med 35 slag och på tredje plats kom Bengt P med 36 slag.

8 damer och 8 herrar hade kvalificerat sig till semifinalerna i Mästarnas Mästare Cup Seniorer  och hade som mål att lägga beslag på någon av de två första platserna i respektive semifinal, för att kvalificera sig till finalen i respektive klass.

Efter i damklassen genomförda semifinaler gick Kerstin L, Maud L, Anette G och Ewa O vidare till final. Här plockade Ewa O fram sitt bästa spel och gick runt utan misstag på 29 slag. henne bästa runda ”ever”. På andra plats kom Maud L på 34 slag, på tredje plats kom Anette G på 35 slag och på fjärde plats kom Kerstin L på 37 slag.

Till herrklassens final gick, på samma sätt som i damernas upplägg, fyra man vidare till final. Här ville inte Peter O vara sämre än sin k. hustru. Han spelade stabilt och gick runt på 30 slag vilket hann vann på. På andra plats kom Håkan C på 33 slag, på tredje plats kom Tore Z på 37 slag och på fjärde plats kom Sture Z på 38 slag.

Ewa och Peter verkar vara inne i ett flow – de vann ju också sina respektive klasser i seniorernas klubbmästerskap i förra veckan.

Ett stort grattis till alla segrare som också fick ta emot Tore Z’s fina hemgjorda priser just för detta tillfälle.

Tack också till Benno som arrangerat tillställningen och bjöd på grillad korv med tillbehör och gott kaffe mellan finalerna.

Nu tar undertecknad kåsör ledigt fram till nästa års aktiviteter. Jag önskar er alla en god fortsättning på året och en fin start på det nya så småningom.

/Bosse A