FÖRENINGEN AK 98

Föreningen bildades 1998 i samband med att banan i Akalla byggdes,
Kanaans BGK bytte då namn till Akalla-Kanaan 98 BGK (AK98)

AK 98 är en aktiv förening med nästan 100 medlemmar som under sommarhalvåret tävlar 2 gånger i veckan.
Tisdagar kl. 10.00 är det seniortävling för de som fyllt 60 år. Onsdagar kl. 18.00 onsdagsgolfen, klubbtävling i fyra klasser för alla medlemmar.
Vi har också
klubbmästerskap och en del andra tävlingar. Medlemmar med tävlingslicens deltar i Cup Stockholm och i en del nationella tävlingar.
 I september
åker de medlemmar som vill vara med till Åland och tävlar.

Vi tränar och umgås alla dagar i veckan, speciellt vid vackert väder.

Bli medlem och träna och tävla med oss. För bara 950 kr/år spelar och tävlar du så mycket du vill och orkar.

MEDLEMSAVGIFT / SPELAVGIFT / LICENS / TIDNING 2024 

       Medlemsavgift/ vuxen                               300 kr 

       Medlemsavgift/ ungdom ( -18 år )            100 kr 

       Tävlingslicens Bangolfförbundet            225 kr / person 

       Tävlingslicens ungdom (-15 år )                    0 kr 

       Bangolfförbundets tidning                       200 kr / familj 

       Spelavgift medlem                                      650 kr  

       Spelavgift ungdom(-18 år)                         200 kr   

Betalas till Akalla-Kaanan BGK AK 98 på:        Bg 168-7375 

(obs!!!! Glöm inte avsändare) 

OBS!!! senaste 31/5 skall detta vara inbetalt. 

Vid frågor: kontakta Ewa Holmgren 070-423 00 05 

Klubbinfo

Akalla Kanaan 98 BGK – Bangolf

Bildad1999-09-09
Föreningsnummer25722-26
PostadressC/o Thomas Pettersson, Orkestervägen 11
17556 Järfälla
Telefon0736282323
Mobil0736282323
E-postse nedan styrelsen
Hemsidaak98bangolf.se
Bankgiro168-7375
Organisationsnummer802407-9694

Styrelsen

Ordf.          Thomas Pettersson   thomas.pettersson@atg.se

Sekr.          Ann Frövall              ann.frovall@yahoo.se 

Kassör       Ewa Holmgren          Ewaholmgren@yahoo.se

Ledamot    Anette Gunnarsson   

Ledamot   Sture Caesar            stucae470@gmail.com 

Suppl.         Bettan Zetterström  betenzetterstrom@live.se

Suppl.        Margareta Jansson   benkejansson@gmail.com

(Vissa epost-adresserna ovan har redigerats för att inte indexeras av spam-robotar; byt ut mellanslag mot @ för att få de korrekta adresserna).

Årsavgifter AK98 2023

Föreningsstruktur

Organisationsöversikt för Akalla Kanaan 98 BGK - Bangolf

Idrottens organisation består av Riksidrottsförbundet, distriktidrottsförbunden (DF), specialidrottsförbunden (SF), specialidrottsdistriktsförbunden (SDF) och idrottsföreningarna.

I figuren nedan kan du se var just din förening eller idrott hör hemma i strukturen och till vilket SF, SDF eller DF du tillhör.

Du kan gå vidare till de organisationer som har en webbadress genom att klicka på deras respektive länk i figuren.

Riksidrottsförbundet
Specialidrottsförbund/SF
Specialidrottsdistriktsförbund/SDF

Historik

AK 98 står väl rustade inför Jubileumsåret 2009

 

Ak 98 ser fram emot en trevlig bangolfsommar med 20-årsjubileum för klubben och 10-årsjubileum i Bangolfparken i Akalla By

En speciell framtagen Jubileumsboll kommer att finnas till försäljning från början av våren. Många aktiviteter kommer att pågå under sommaren och kulminerar 2009-09-09 med tävlingen Mästarnas Mästare och Jubileumsfest senare på kvällen.

 

Historik

 

Kanaans BGK bildades i december 1989.

I den första styrelsen var Bengt Braesch-Andersen ordförande, Bo Sundmark sekreterare och Lennart Ekbäck kassör.

Föreningen ägde ingen egen bana, men Peter Tancsiks bana vid Kanaanbadet blev Kanaan BGKs hemmabana från start 1989. Ekonomin klarades med hjälp av Peters välvilja, medlemsavgifter, lotterier, burkförsäljning, sponsring, bingolotto och mycket annat.

Klubbkänsla

Klubbkänsla, kamratskap och viljan att ställa upp var adelsmärken inom klubben. Kanaan har haft många duktiga ungdomsledare som ställt upp med tid och pengar och klubben har fått fram ett flertal ungdomar som tagit framskjutande placeringar och medaljer vid USM, men utan ”Bräschan” hade inte klubben funnits i dag. Han har hållit ihop allt och sett till att klubben överlevt de första tio åren.

Namnbyte till AK 98

1998 bytte klubben namn till Akalla-Kanaan 98 BGK (AK 98). Detta gjordes i samband med vårt engagemang i Ytterstadsprojektet Bangolfparken i Akalla By. Ett projekt som påbörjades med en namninsamling där de boende i Akalla stod bakom önskemålet att få en bangolfanläggning i Akalla. Projektet avslutades med en kvalificerad lobbingverksamhet bland våra valda politiker som till slut bestämde sig får att godkänna projektet.

Bangolfparken i Akalla By

Byggandet av en betongbana och en stor parkanläggning med kiosk började i maj och slutfördes i september 1999.

Invigningen skedde den 10: e september 1999 och sedan banan testspelats och besiktigats har vi haft öppet för allmänheten sedan 20: e september 1999.

Tillströmningen av nyfikna bangolfspelare har överträffat våra förväntningar Anläggningen ligger i anslutning till Akalla By i Kista Stadsdel. Kista Stadsdelsförvaltning äger anläggningen men AK 98 står för driften.

Våra ambitioner

Vår ambition är att anläggningen ska hålla högsta klass. Klubben har riktat speciella insatser till ungdomar, pensionärer och arbetslösa. Utbildade instruktörer har funnits till hands för att ta hand om alla som velat vara med. Vi har skapat en trevlig miljö och vår anläggning har blivit en mötesplats för boende i området och för många bangolfare som väntat länge på en

betongbana i regionen.

Marknadsföring

Vår marknadsföring har innehållit ett flertal artiklar i lokaltidningen och bangolftidningen. En 4-sidig broschyr med bilder på platsen där banan ligger och hur banorna ser ut har tryckts. På vår hemsida berättar vi om bangolf, öppettider, spelpriser och medlemsavgifter. Hemsida har nu funnits sedan våren 1999. TV, ”Öppna Kanalen” visades ett längre reportage från invigningen och en notis var med i DN. Klubbmärke, logos och namn på anläggningen ingick också i en aktiv marknadsföring. Hela bangolfsverige visste ganska snart var Akalla var beläget.

Ideellt arbete

AK 98s idé var att sköta klubbarbete och anläggning med frivilligt arbete som om möjligt skulle fördelas på alla medlemmar. Klubben hade en genomtänkt organisation, bra marknadsföring, god rekrytering och flest ungdomar i Stockholm ganska snart. Ekonomin blev allt starkare. Genom detta förfarande skulle medlemsavgifter och spelkort kunna hållas på en mycket låg nivå. Detta koncept blev till en början lyckosamt. AK 98 växte snabbt upp till Stockholms tredje största klubb.

Steg två

Klubben hade tankar om att gå vidare genom att bygga klubbhus och en ytterligare bana. Det som grusade dessa planer blev nog insikten om att frivilligheten låg på för få personer och att fler måste ställa upp och hjälpa till. Några anställda ungdomar under säsongen räddade verksamheten ett par år. Medlemsantalet och villigheten att hjälpa till minskade i rask takt och nu ställdes frågan hur banan skulle överleva. Styrelsen arbetade under lång tid med ett flertal scenarier och till slut övertogs driftansvaret för Bangolfparken av en underentreprenör 2006 vilket numera fungerar alldeles utmärkt och föreningen har börjat öka sitt medlemsantal igen.   

Idrottsligt

AK 98 avancerade från div. 4 till div. 2 på några år innan svårigheter med att både arrangera seriespel på egen anläggning, och delta med lag på annan plats, blev övermäktigt med de få spelare som fanns att tillgå. På Bangolfparken har arrangerats seriespel för Elitserien, div. 1 och Östsvenska serien. Summer Games, en av Sveriges största ungdomstävlingar, har AK 98 arrangerat vid ett flertal tillfällen. Senast deltog cirka dussinet egna ungdomar. Nationella tävlingar har i stort sett varit ett årligt evenemang ofta ingående i Cup Stockholm. Klubben fick två svenska mästare 2003 i Vänersborg när Ellinor och Lennart Ekbäck segrade vid mixed SM för oldtimers.

Framtiden

Framtiden för Bangolfparken synes säkrad, men de stora förändringarna sker i AK 98. Årsmötet 2005 valde en tremannastyrelse och beslöt att all verksamhet i fortsättningen sker i projektform. Verksamheten styrs nu av alla medlemmarna som har möjlighet att dra sitt strå till stacken genom att ansvara för olika projekt under säsongen. Denna ordning ger en chans att göra något riktigt bra för dem som vill engagera sig och vill få något genomfört.

Lycka till!

Styrelsen april 2006