Seniorgolfen den 30 juli 2024

Högsommarvärme, nästan intill Floridasommardito med hög luftfuktighet, välde in över Akallas fina bangolfbana denna tisdagsmorgon. Buskarna prunkade och gräset lyste djupgrönt mellan de välvårdade betongbanornas lockande och försåtfulla egenheter som följer varje ny temperaturväxling.

33 seniorer – 17 damer och 16 herrar – hade satt väckarklockan på ringning och infann sig i god tid till start. Det ordinarie startfältet kompletterades denna dag med två gästspelare, tidigare boende i Akalla, som de senaste tio åren har bott i Norrtälje, men som ville  pröva sina vingar bland gamla och nya bekantskaper. Det var Yvonne och Benke Rundqvist som tog sig an uppgiften att spränga sig in i resultatlistan.

Damklassen vanns idag av Maud L på 32 slag. Maud bor i Solna, men tilbringar sin vakna tid så gott som dagligen på vår Akallabana. Träning ger resultat – bra gjort, Maud! Andraplatsen delades av 5 damer,  alla på 36 slag. Det var Gun-Britt E, Ewa O, Mona E, Banoo M och Margit N. Vi gratulerar Maud till en plats i finalen av MM.

I herrklassen korades Peter O som vinnare efter särspel mot Åke N. Båda herrarna gick runt på 30 slag. Tredjeplatsen delades mellan Heimo T och Tore Z, båda på 32 slag. Peter var redan tidigare kvalificerad till finalen i MM.

2024 SG 132024

Total SG 13

/BA